Cloud Computing till modebranschen

Cloud Computing har många fördelar för den professionelle detaljhandlaren

Cloud Computing innebär att lösningen finns i himlen. Det betyder att data kan lagras, administreras och skötas via internet på en extern server,  istället för på en lokal server eller dator. Det innebär en minskad risk att bli av med data, och minskat behov för lagringsutrymme på dator, hårddisk eller liknande. Det skyddar också er data i fallet av att er butik skulle bli rånad på butiksdator.

Oavsett om du endast har en enskild butik, flera stycken eller till och med en hel kedja, har DdDs Cloud Computing IT lösningen till er som arbetar i detaljhandeln. Lösningen innefattar bland annat DdD POS och Back Office - som i sin tur har en rad olika fördelar. Bland annat:

-Åtkomst till data oavsett var på jorden du befinner dig och vilken tid på dygnet - så länge du är ansluten till internet.

-Hög datasäkerhet med automatisk back-up av er data. Ni behöver inte lägga ner några resurser på manuella säkerhetskopieringar.

-Automatiska uppdateringar av mjukvaran innebär att ni alltid kommer ha tillgång till den senaste versionen av mjukvaran ni använder er av. Detta betyder att den mjukvaran ni arbetar i alltid kommer att vara den snabbaste och säkraste versionen.

- Flexibilitet, kontroll och snabb reaktionstid. Att ni har åtkomst till er data oavsett klockslag och var ni befinner er gör att ni snabbt kan reagera på förändringar i er modebutik, exempelvis minskande omsättning eller förändringar i lagersaldot.

 

Logga in var som helst, när som helst

Med en Cloud lösning är ni helt oberoende av tid och plats. Det enda ni behöver är tillgång till internet via exemplevis telefon eller dator, och ni har genast tillgång till all er butiksdata. Med DdD’s lösning är det alltid möjligt att:

-Se försäljningsdata, lagerdata, omsättningshastighet m.m.

-Åtkomst till kunddata

-Upprätta och administrera nya kassaapparater

-Upprätta och administrera medarbetare, kunder och leverantörer

-Finna statistik och rapporter

-Och mycket mycket mer…

Med DdD’s lösning har ni i er modebutik alltid full överblick over er butik. Dessutom har ni flexibilitet och möjlighet att styra er butik från avstånd eller på plats, när det behövs. Våra system uppfyller kraven från detaljhandeln om mobilitet och tillgänglighet på ett mycket enkelt och smidigt sätt. Vi har lång erfarenhet av modebutiker och vet vad som behövs för att ha välfungerande kassasystem med allt vad det inkluderar för alla olika typer och storlekar av modebutiker.

 

 

 

Hög datasäkerhet

Ännu en fördel med Cloud Computing är den höga grad av datasäkerhet som det medför. All butikens data lagras automatiskt i molnet och man riskerar därmed inte att mista någon data vid exempelvis tekniska problem. Datan är obunden till hårdvaran, och är därmed alltid tillgänglig även om en dator eller annan hårdvara skulle krascha. På grund av detta behöver ni heller inte bekymra er med att göra kontinuerliga back-up’s, detta sköts istället automatiskt via Cloud Computing och er data är därmed alltid säkrad.

 

Rapportering i farten

Cloud Computing ger också möjlighet för att motta rapporter i farten, på resan eller hemifrån. Rapporterna kan sättas upp i förväg via DdD Back Office och DdD Report och likaså kan tidpunkt för mottagande av rapporterna samt vem det är som ska motta dem, definieras i förväg. På önskat tidpunkt kan ni förfoga över de rapporter ni finner mest intressanta, med deras respektive nykeltal uppsatta. Ni har självklart möjlighet för att löpande ändra på kriterierna för rapporterna som skickas till just er. Detta betyder att ni kontinuerligt får tillgång till just den information ni finner relevant och intressant, även om detta över tid förändras. Cloud Computing är till för att möta alla era behov efterhand som de uppstår, förändras eller kanske till och med försvinner. Vi hjälper er naturligtvis med att komma igång och förstå hur ni bäst anpassar systemet efter just er modebutik.

 

Inga överraskningar med en Cloud Computing lösning

Väljer ni en IT lösning till er butik från DdD får ni inga överraskningar i form av extra kostnader. Allt som beskrivs på denna sidan ingår i priset vid köp av vår Cloud Computer lösning. Väljer ni denna lösningen innebär det utöver detta att ni inte behöver gå ut och investera i ytterligare servrar, back-ups eller liknande. Allt för att ni ska ha välfungerande lösningar i era butiker, utan extra kostnader.