Om du är eller någon gång har varit osäker på om ett molnbaserat IT-system skulle vara rätt för din verksamhet, läs då här och få fem bra anledningar till att ett molnbaserat POS-system är rätt val.

1. Flexibilitet med mobilt POS
En POS-lösning i molnet ger dig helt nya möjligheter i din affärsverksamhet. Hela systemet kan installeras på både surfplatta och smartphone och gör betjäningen av kunderna betydlgt mer flexibel. Varorna kan scannas löpande och köpet kan genomföras var som helst – vid klädställningen, i provrummet eller utanför butiken. Enheterna kan också användas för att minska köbildning när det är rusning, till exempel vid jul.

2. Den nyaste mjukvaran
Med ett molnbaserat IT-system kan du alltid vara säker på att ha den senaste uppdateringen tillgänglig. Mjukvaran uppdateras automatiskt i realtid så att du slipper krångla med att uppdatera manuellt och göra backup på gamla data.

3. Minimala kostnader
Ett molnbaserat system minskar dina kostnader eftersom du själv inte behöver investera i eller underhålla en egen server. Dessutom slipper, särskilt mindre företag, också kostnader för hjälp från en IT-konsult. Ett hostat system, som t.ex. DdD:s, kan man i stort sett bara ladda ner på sin hårdvara och köra i gång. Med DdD:s POS-system kan du spara ännu mer pengar eftersom det kan köras på alla enheter oavsett operativsystem. Du kan alltså ladda ner det på din befintliga hårdvara.

4. Datasäkerhet
I ett hostat system är datasäkerheten maximal. Leverantören gör automatisk backup och du behöver inte själv tänka på hur ofta du måste göra backup. DdD:s system är hostat på virtuella servrar, vilket innebär att om en server kraschar så startar en ny upp så att datan alltid är säker.

5. Tillgång till data var som helst och när som helst
Ett molnbaserat IT-system som ger dig tillgång till data var som helst och när som helst. Kolla försäljningsstatistik, hämta rapporter, ändra kvittotexter, skapa nya användare och mycket mer. Du kan sitta hemma, på kontoret eller någon helt annanstans.
Vi är förstås förespråkare för molnbaserade POS-lösningar och vi hoppas att du också ser fördelarna.